Ekonomi

Samsun’da Soğuk Hava Balığa İlgiyi Arttırdı

Samsun’da havaların soğumasıyla balığa ilgi arttı. Hamsi küçük olmasından dolayı tercih edilmezken en çok ilgi gören balıklar ise istavrit ve mezgit oldu.

Samsun’da son dönemde soğuk hava etkisini gösteriyor. Balık satıcıları, havaların soğumasıyla birlikte insanların balık yeme isteğinin arttığını ve yoğunluk oluştuğunu söyledi. Balık satıcısı Mehmet Can Yel, “Havalar soğuduğunda balığa talep çok oluyor. Bu aralar en çok istavrit satıyoruz. Ayrıca en çok mezgit ve levrek satıyoruz. Çünkü en uygunu istavrit. Balık bu aralar vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Bu yıl bereketli geçiyor.” “Geçiyor” dedi.

Balıkçı Mustafa Kıyak, “Havalar soğuk ve balık pazarı çok güzel. Mezgit, barbunya ve hamsi bol. Bu aralar vatandaşlar çoğunlukla mezgit, somon ve hamsiye yöneliyor. Fiyatlar zaten ucuz. Mezgit de var. Aynı fiyata. Havalar soğuduğunda talep artıyor. İnsanlar “Soğuk havalarda balık yemeyi tercih ediyorlar. İnsanlar balıkları büyüklüklerine göre alıyorlar” dedi.

Vatandaşlar ayrıca balığın bol olduğunu ve fiyatların uygun olduğunu söyledi. Ahmet Taner Güral, “İstavrit aldım. Bu sene havalar soğuduğunda balık daha bol olacak. Bol olunca herkes faydalanacak. Hamsi almıştım. Küçük. İstavrit daha lezzetli. “

Vatandaş Ali Öztel, “Bizim için artık balık sezonu açıldı. Eskiden pek yoktu. Balık almak için havaların soğumasını bekledik. Sıcakta balık yiyemezsiniz.” -SAMSUN

dursunbey-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu