Yaşam

Atatürk Kültür Merkezi’nde bu hafta (18 -25 Haziran)

14.ULUSLARARASI OPERA FESTİVALİ: ANDREA CHENIER // 18 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30
14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin bu dönem prömiyerini yaptığı ‘Andrea Chenier’ operasını bir araya getiriyor. AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda 18 Haziran Pazar günü sahnelenecek olan oyun, Fransız İhtilali sırasında idealleri uğruna genç yaşta idam cezasına çarptırılan şair Andrea Chenier’in hayatını konu alıyor. İtalyan besteci Umberto Giordano’nun nadide eserlerinden Andrea Chenier’in operasının librettosu Luigi Illıca’yı konu alıyor.  Yönetmenliğini ve dramaturjisini Recep Ayyılmaz’ın üstlendiği operanın şefliğini Raoul Grüneis üstleniyor.

TANGOPERA // 18 HAZİRAN // AKM TİYATRO SALONU // 15.00
İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tangopera müzikali ile sanatseverleri zamanda yolculuğa çıkarıyor. 18 Haziran Pazar günü AKM Tiyatro Salonu’nda seyirciyle buluşacak olan müzikal, Beyoğlu’nda eski bir hanı ve rengarenk kiracılarını anlatıyor. Yönetmenliğini Elif Erdal’ın yaptığı, senaryosunu Ragıp Ertuğrul ve Gökay Genç’in yazdığı, Burhan ve Gökhan Şeşen kardeşleri konu alan müzikalin yönetmenliğini ise Elif Erdal üstleniyor.

ANADOLU ATEŞİ // 19 HAZİRAN // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30
Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, içinde hemen her bölgeden derlenen 3000 halk oyunu figürü ve halk müziğinin yer aldığı eşsiz bir proje olan Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösterimde büyük ilgiyle karşılanan özel performans, 19 Haziran Pazartesi günü AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. 85 ülkede 3500 gösteri ile 20 milyonu aşkın sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, halk danslarını bale, çağdaş dans ve diğer dans disiplinleriyle sentezleyerek AKM konuklarına çağdaş standartlarda bir kültür şöleni sunmaya devam edecek.

RUMUZ GONCAGÜL // 23-24-25 HAZİRAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.00, 20.00,15.00

İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncuları, 23, 24 ve 25 Haziran tarihlerinde AKM Tiyatro Salonu’nda sahne alacak ‘Rumuz Goncagül’ oyunuyla tiyatroseverleri 70’lere götürüyor.

Türk Tiyatrosu’nun saygın yazarlarından Oktay Arayıcı’nın imzasını taşıyan oyun, değişen toplumsal yapı ve ekonomik hayatın etkisiyle adını, varoluşunu ve çaresizliğini çözmeye çalışan “kadınların” çıkmazını seyirciye aktaracak. 70’lerin sonunda başarılı müzisyen Timur Selçuk’un müziği eşliğinde. Işığından dekoruna, kostümlerinden aksesuarlarına 70’lerin tüm esintilerini taşıyacak olan oyunun dekor tasarımı Parıltı Sinem Mete, kostüm tasarımı ise Burcu Melek Bozan’a ait. Müzik yönetmenliğini Rahim Ozan Demir’in üstlendiği oyunun ışık tasarımını İ. Başkan Arık’ı, koreografi ise Kerem Kuraner’i anlatıyor. Dramaturg Derya Özer, Asistan Şebnem Bilgeer, illüstratör Işık Sinem Mete gibi tiyatro dünyasının başarılı isimlerinin katkılarıyla hazırlanan Rumuz Goncagül’ün görsel tasarımları Cihan Kahraman, afiş tasarımları ise Cem Yılmaz’a ait. Öte yandan İşdar Gökseven, Hareket Yıldız ve Ergun Akvuran, mahlaslı Goncagül’ün yönetmen yardımcılığını üstleniyor.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RESİM KEYFİ // 18 -21-22-24-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 12.00, 13.00
Metin Ceyran’la Fotoğraf Keyfi geleceğin ressamlarını AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde yetiştiriyor. Farklı temalarda özgün fotoğraflar oluşturan 7-11 yaş arası çocuklar, duygu ve niyetlerini kağıda aktarırken, güçlü iç dünyalarını da boya ile ifade ediyor.

RESMİ BİLİYORUM // 18 -21-22-24-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ //11.00, 12.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Buluş’ atölyesi, 4-6 yaş ortasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir tema ile fotoğraf çekiyor. Hayal güçlerini fotoğrafın gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak da gelişirler.

RİTİM ATÖLYESİ // 18 -20-24-25 HAZİRAN //AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 12.00, 13.00, 11.00, 12.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, ardından toplu olarak oluşturdukları ritim setleriyle çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için keyifli bir fırsat yaratıyor.

EBEVEYN ÇOCUK MÜZİĞİYLE TANIŞIYORUM // 18 -21 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
Atatürk Kültür Merkezi, 2-4 yaş arasındaki minik ziyaretçilerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Müzikle Buluştuğum Ebeveyn-Çocuk Atölyesi’ni düzenliyor. Ebeveynlerinin de katıldığı bu atölyede minikler vurmalı çalgılar kullanıyor, renkli ve çeşitli görsellerle oyunlar oynuyor, müziğe eşlik ediyor. Bu atölyede çocukların tempo algısı ve psikomotor becerileri gelişirken, birlikte hareket etme duyguları da artıyor.

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 18 -20-24-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00, 14.00, 12.00
Çocukları müzikle erken yaşta tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere kadar pek çok enstrümanı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Bu sayede çocuklar hem ritim duygusunu geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz-beyin uyumunu geliştirme, konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde gerçekleştirilen atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzikle neşelerine neşe katıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 18-19-21-22-24-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 13.00, 16.00
Drama atölyesinde 7-11 yaş arası çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki atölyede oyunculuk, animasyon ve doğaçlama öğrenen çocuklar, bir etkinlikten başlayarak farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlarken, sosyal marifetleri, bağ kurmaları ve sanat yoluyla özgüvenlerini güçlendirmelerini sağlıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 18 -19-21-22-24-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 14.00, 17.00
Atatürk Kültür Merkezi, 4-6 yaş arası çocukların yaratıcılığını geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor. Çocukların hayal kurmayı, rol yapmayı ve topluluk içinde güvenle kendilerini ifade etmelerini sağlayan atölye ile katılımcılar iletişim ve dil becerilerini geliştirirken, konsantrasyon, işbirliği ve etkin görev alma açısından sanat yoluyla güçleniyorlar. .

KARAGÖZ ÜRETİM ATÖLYESİ // 18 -19 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukları Karagöz ve Hacivat ile tanıştırıyor. 18 ve 19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Karagöz Yapım Atölyesi’nde minikler, ülkemizin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki en değerli varlıklarından biri olan Karagöz’ü anlatırken hem eğlenecek hem de öğrenecek.

SERAMİK RESİM ATÖLYESİ // 18-21-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 7-11 yaş arası çocuklar için düzenlenen Seramik Resim atölyesinde çocuklar atık seramiğe yeniden değer veriyor. Çocukları tek kullanımlık ideolojiden uzaklaştıran atölyede, katılımcılar hayal güçlerini kullanarak seramik karolardan kendi seramiklerini tasarlıyorlar.

ÇOCUKLAR İÇİN SERAMİK RESİM ATÖLYESİ // 18-21-25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
4-6 yaş arası minikler seramikle AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde buluşuyor. 18, 21 ve 25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Seramik Boyama atölyesinde miniklerin kullanacağı tüm eserler, “Dünyana Sahip Çık” vizyonuyla hareket eden Çanakkale Seramik’in atık malzemelerinden oluşuyor. Bu malzemelerin yeniden kullanılabileceğini keşfedecek olan katılımcılar, geri dönüşüm konusunda da bilinçlenecek.

YARATICI ELLER LEGO EĞİTİMİ İLE İŞİNDE // 19-21-23-24 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 15.00, 13.00, 16.00, 17.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölyesi, çocukların tüm vücutlarını hareket ettirmelerinin yanı sıra soyut düşünme, analoji, sıralama, ince motor becerileri, konuşma gücü, mantıksal düşünme, el- göz koordinasyonu. Atölye, çocukların hayal güçlerini heyecan ve keyifle kullanmalarını ve yeni keşifler yapmalarını sağlıyor.

KAZIDA ÇOCUK ARKEOLOJİLERİ // 18-20-22-23-25HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00, 14.00
5-8 yaş arası çocuklara özel düzenlenen Çocuk Arkeologlar Kazı Atölyesi’nde katılımcıları yeni bilgiler edinecekleri, zihinsel aktivitelerini geliştirecekleri, keşif duygusunu besleyecekleri, kazı çalışmalarını deneyimleyecekleri ve zihinlerini geliştirecekleri eşsiz bir atölye bekliyor. Arkerobox kazı kiti ile el işleri.

HİKAYE SESLENDİRME // 19-20-23 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 11.00, 12.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi 19, 20 ve 23 Haziran tarihlerinde 7-11 yaş arası çocuklar için Hikaye Seslendirme Atölyesi düzenliyor. Atölyeye katılan minikler, seçtikleri hikayeleri mikrofon karşısında seslendirip, hikayelerini sesli kitaba dönüştürürken hem eğlenecek hem de seslendirme ve kayıt deneyimi yaşayacaklar.

MÜZİK MASALLARI // 19 HAZİRAN   // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
19 Haziran Pazartesi günü AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 4-10 yaş arasındaki miniklerin daha önce hiç duymadığı müzik, tekerlemeler ve duyulmamış masallar, Müzikli Masallar atölyesinde çocuklarla buluşuyor.

KUKLA YAPIM ATÖLYESİ // 19 HAZİRAN   // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, minik ziyaretçilerinin psikotorik becerilerini ve hayal güçlerinin gelişimini desteklemek amacıyla 19 Haziran Pazartesi günü Kukla Yapım Atölyesi düzenliyor. 7 – 11 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölyede, katılımcı misafirler kumaş modüller ve geri dönüştürülebilir malzemelerle hayallerindeki kukla figürünü yaratmanın keyfini yaşayacaklar.

QUILLING ATÖLYESİ// 19 HAZİRAN   // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, 19 Haziran Pazartesi günü Quilling Atölyesi ile minik ziyaretçilerine yeni deneyimler sunacak. Ülkemizde kağıt telkari ya da kağıt kıvırma sanatı olarak bilinen bir sanat dalı olan Quilling’in, renkli kağıtların özel bir çatal uç aparatı ile kıvrılarak çeşitli şekiller verilerek oluşturulduğu AKM atölyesi, renkli görüntülere sahne olacak. Birbirinden ilginç tasarımlara imza atmak, dekorasyon yapmak, aksesuar yaratmak gibi pek çok amaçla uygulanabilen Quilling Workshop’a katılan AKM’nin minik ziyaretçileri, kendi kitap ayraçlarını ve mandalalarını hazırlama deneyimini yaşayacaklar.

KUŞUDAMA ATÖLYESİ // 19 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00
Birden fazla modülden oluşan ve ip ya da yapıştırıcı ile birbirine yapıştırılan, Japonya’nın kadim sanatından ayrılan Kusudama, meditasyon etkisiyle bireylerin memnuniyetini artırıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocuklara bu barışçıl sanat tekniğini öğretmek amacıyla 19 Haziran Pazartesi günü Kusudama Atölyesi düzenliyor. 7-12 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölyenin eğitmeni Döndü İçöz. Uygulanan formlarla çiçek topu görüntüsü oluşturan ve çiçek topu olarak da bilinen Kusudama Atölyesi’nde çocuklar hem origami sanatını keşfedecek hem de origamiden farklı olan kusudama sanatının tekniklerini öğrenecekler.

Parmak Kukla // 20 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukların motor becerilerini geliştirmeleri için Parmak Kukla İmalat Atölyesi düzenliyor. 20 Haziran Salı günü gerçekleşecek atölyede 4-6 yaş arası minikler karton, boya, oyun gözü gibi malzemelerle hayal güçlerini kullanarak mükemmel kuklalar yaratmayı deneyimleyecekler. Atölye sonunda çocuklar hikaye oluşturma ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmiş olacaklar.

Dil Kurbağası // 20 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, 20 Haziran Salı günü 7-11 yaş arası çocukları keyifli Dil Kurbağa etkinliğinde ağırlayacak. Karton, pipet, yapıştırıcı gibi kolay araçlarla eğlenceli bir atölye deneyimi sunan Dil Kurbağası etkinliğinde çocuklar hava akımı hakkında keşifler yapacak ve hava akımının ne olduğunu deneyimleyecek. Çocukların temel fizik prensiplerini keşfetmelerinin yanı sıra el-göz koordinasyonlarını ve ince motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan atölyede çocuklar, kurbağanın dilini kontrol ederek oyunlar oynayacak ve eğlenecekler.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI OTORİTE ATÖLYESİ // 20-21 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, yazmaya ilgi duyan 9-12 yaş arası Çocuklar için Yaratıcı Yazarlık Atölyesi düzenliyor. Geleceğin yazarlarının hayal güçlerini geliştirmek amacıyla 20 ve 21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek atölyede çocuklar, farklı tür ve yöntemlerle yeni öyküler yazmayı deneyimleyecek.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 20-23-24-27 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00, 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş arası minik sanatseverlere dans aracılığıyla yaratıcılıklarını konuşturma fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde kolay dans hareket kombinasyonları ile tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Buse Parıltı Bekdemir eğitmenliğinde minik dansçılara akranlarıyla birlikte doyasıya dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan atölye, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlıyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 20-23-24-27 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 15.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Buse Işık Bekdemir eğitmenliğinde gerçekleştirilen Küçük Bale Atölyesi, 4-5 yaş arası geleceğin sanatçılarını küçük yaşlardan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar sadece dans ve ritim becerilerini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda bale figürlerinin sağladığı düzenleme ve ölçü ile el, kol ve bacak uyumunu geliştiriyor, animasyonlu masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve daha pürüzsüz, daha akıcı bir deneyime sahip oluyor. daha kararlı ve güçlü gövde.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 20-23-24-27 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 16.00
Yaratıcılığı ifade etmenin en keyifli yollarından biri olan dans, çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 7-12 yaş arası çocuklar, her zaman çeşitli kombinasyonlar oluşturarak, bilinen müzikler eşliğinde özgün dans hareketleri yaratıyor. Çocuklar, müziğin ve dansın büyüsüne kapılırken vücut uyumu ve ritim duygusu da gelişir.

EBEVEYN-ÇOCUK DANS ATÖLYESİ // 20-24-27 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
Atatürk Kültür Merkezi, ebeveyn-çocuk dans atölyesi ile ailelere keyifli bir deneyim sunuyor. 3-4 yaş arası çocukların ebeveynleri ile birlikte katıldıkları atölyede, ortada dans ve eğlence sunuluyor. Çocukların ebeveynleri ile birlikte dans ve ritim hissini yaşayabilecekleri atölye, katılımcıların müzik kulaklarının gelişimine katkı sağlarken, bedenlerinin pürüzsüz, istikrarlı ve güçlü gelişiminin temellerini atıyor.

ATIK MADDELERDEN ALET İMALATI // 21 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nin 5-7 yaş arası ziyaretçileri, 21 Haziran Çarşamba günü, geri dönüşümün kıymetini bilecekleri Atık Malzemelerden Çalgı Üretimi Atölyesi ile yepyeni deneyimler yaşayacaklar. Atıklardan ve kolayca bulunabilen malzemelerden enstrüman yapımının öğretileceği atölyede minikler, ürettikleri enstrümanları da seslendirecek.

KARAGÖZ GÖSTERİSİ // 21- 24 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 16.00
Farklı sanat disiplinlerini kapsayan atölyeleriyle çocukları ağırlayan Atatürk Kültür Merkezi, 21-24 Haziran tarihlerinde Karagöz Gösterisi’nde 4-6 yaş arası çocukları ağırlayacak. Türk Tiyatrosu’nun vazgeçilmezi olan Karagöz ve gölge oyununu öğrenecek olan minikler, klasik Karagöz oyununu izleyecek.

KEMANLA TANIŞIYORUM // 21 – 22 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
Çocukları temel enstrüman bilgisi ile buluşturan AKM Çocuk Sanat Merkezi, 7 -11 yaş arası çocuklara özel Kemanla Buluşuyorum atölyesi sunuyor. Çocukları sanatla buluşturarak yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan atölyede çocuklar keman eşliğinde etüt ve repertuar icra ediyor. Bireysel olarak devam eden derslerde her ders birbirini takip eden uygulama ve bilgiler içermektedir.

AKORDEON TAKVİM YAPIM // 22 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukları akordeonla tanıştırmak için 22 Haziran Perşembe günü Akerdeon Takvim Üretimi Atölyesi düzenliyor. 8-12 yaş arası miniklere özel düzenlenen atölyede akordeon nedir? Nasıl oynanır? Enstrüman gibi temel enstrüman bilgilerinin aktarılacağı etkinlikte minikler, akordeonun büyülü sesi eşliğinde hem enstrümanı tanıyacak hem de yeni yıl takvimlerini hazırlayacak.

KAYIP BALIK NEMO ARKADAŞLARINI ARIYOR // 22 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00
Çocukların sevgilisi Kayıp Balık Nemo, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde çocukları sualtının büyülü dünyasına davet ediyor. 22 Haziran Perşembe günü saat 15.00’te başlayacak “Kayıp Balık Nemo Arkadaşlarını Arar” atölyesi ile 4-6 yaş arası çocuklar, plastik tabak, tahta çubuk, kağıt ve boya gibi malzemelerle su altı dünyasının büyülü atmosferini keşfedecek. Su altı canlılarının yaşam alanlarını ve bu canlılar için neyin değerli olduğunu öğrenecek olan minikler,  atölye sayesinde   su altı canlılarına karşı farkındalıklarını artıracaktır. Aynı zamanda hayvanların doğal yaşam alanlarında neye ihtiyaç duyulduğunu ve nasıl korunduklarını öğrenecek olan minikler, çevre ve doğal yaşamın değeri konusunda farkındalık kazanacak.

PİRİ REİS İLE DENİZ YOLCULUĞU // 22 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi, Denizlere Yolculuk atölyesi ile çocukları Piri Reis ile buluşturuyor. 7-11 yaş arasındaki minikler için 22 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek olan atölyede çocuklar, ünlü denizci Piri Reis’i yakından tanıyacak, keşfettiği denizleri öğrenecek, malzeme kazanımlarında ustalaşacak. su üzerinde yüzen. Mantar, karton, kauçuk ve tahta çubuk gibi malzemelerle eğlenceli keşifler yapacak, mantarları Piri Reis figürlerine dönüştürecek ve karton, kauçuk ve tahta çubuklarla deniz temalı bir sahne yaratmayı deneyimleyecekler. Piri Reis’in keşfettiği denizleri ve birbirinden değerli rotaları anlatacak olan minikler, Piri Reis’in Denizlere Yolculuk atölyesi sayesinde sadece tarih ve denizcilik meselelerini öğrenmekle kalmayacak, malzemelerin suda nasıl kalabileceğini de keşfedecek.

TABLE BOLDERS ÇOCUK MÜZİK KONSERİ // 22 – 25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17.00, 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, çocukların enstrümanlarla tanışacağı ve keyifle keşfedeceği Masal Bozanlar Çocuk Müziği Konseri düzenliyor. 22 ve 25 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte Masal Bozanlar Kümesi, kendi müzikleri ile çocukların masallarındaki gibi doyasıya eğlenip eğlenmelerini sağlayacak bir konser verecek. Çocukların dans ve müzikle interaktif olarak katılacağı konserde minikler enstrümanları yakından tanıma fırsatı bulacak.

KİL ATÖLYESİ // 23 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, Kil Üretim atölyesi ile çocuklara yeni deneyimler sunuyor. 23 Haziran Cuma günü gerçekleşecek atölyede 7-11 yaş arası çocuklar, kendilerine verilen kil ve şekillendirici malzemelerle hayallerindeki figür ve nesneleri yaratacak, bu sayede psikomotor yeteneklerini ve hayal güçlerini güçlendirecek. atölyeye

KİTAPTAN SAHNEYE // 23 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi, okumayı seven ve kitaba olan ilgisini artırmak isteyen minikler için Kitaptan Sahneye keyifli bir etkinlik sunuyor. 23 Haziran Cuma günü 4-8 yaş arası minikler için düzenlenen atölye sayesinde çocukların kitaplarla kurdukları bağın güçlendirilmesi amaçlanıyor.  Çocukların yazı ve edebiyatla ilişkisinin fotoğraflar üzerinden kurulduğu çocuk fotoğraf kitaplarıyla çocukların yaşam deneyimlerinin zenginleştirileceği atölyede, çocuklara “kukla”, “gölge oyunu”, “resimli kart” gibi çeşitli teknikler aktarılacak. müzik bestesi olan küçükler.

ZIP ZIP AHTAPOT // 24 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi, 24 Haziran Cumartesi günü 4-6 yaş arası miniklere özel Zip Zip Ahtapot etkinliği düzenliyor. Çocukların el becerilerini geliştirecekleri atölyede makas, karton, yapıştırıcı gibi malzemelerle eğlenceli bir atölye deneyimi sunulacak. ahtapotun fiziksel özelliklerini ve yaşam alanını motor becerilerini geliştirirken öğrenme fırsatı. Atölyede minikler de karton kullanarak kendi Zıplayan Ahtapot kuklalarını yapacak, renkli ve eğlenceli bir şekilde süsleyecekler. Daha sonra kuklalarını kullanarak ahtapotun sualtı dünyasında nasıl hareket ettiğini ve etkileşimde bulunduğunu gözlemleyecekler.

KOLAJ ATÖLYESİ // 25 HAZİRAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kolaj Atölyesi ile 7-11 yaş arası çocuklar hayal güçlerinin sınırlarını keşfedecek. 25 Haziran Pazar günü Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek atölyede çocuklar, normal şartlarda sanat eseri olmayan malzemeleri kullanarak hayallerinde anlattıkları eseri ortaya çıkaracak ve malzemelerin dönüşme sürecini deneyimleyecekler. kolaj tekniği sayesinde hayal güçlerine bağlı olarak bir sanat formuna dönüşüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

mihaliccik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler